KEΠΑ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012







ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΚΗ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Είναι ξεχωριστή η τιμή και μεγάλη η χαρά να φιλοξενούμε στο σχολείο μας, έστω και για λίγο, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της πατρίδας μας. Τον άνθρωπο που βρίσκεται επικεφαλής της οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας της Πολιτείας για στοχοθέτηση, αλλά και διαμόρφωση των καλύτερων συνθηκών διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, της χρυσής ελπίδας και του μέλλοντος αυτού του τόπου. Ζώντας σ’ αὐτό το σχολείο και βιώνοντας τόν πλοῦτο των εμπειριών πού καθημερινά μάς προσφέρει, να μας επιτραπεί να καταθέσουμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας γύρω από το πρώτο εθνικό θέμα, την παιδεία.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις μερικά μέτρα από τη λεγόμενη νεκρή ζώνη, και καθημερινά ατενίζουμε από τα ανοικτά παράθυρα τους σχολείου μας την κατεχόμενη  Αμμόχωστο, τον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο και τον Απόστολο Ανδρέα, μας επιβάλλει μια παιδεία αγωνιστική, απελευθερωτική, ελληνοπρεπή. Όταν ξέρεις ότι την πατρίδα σου την λυμαίνονται ξένοι κατακτητές,  όταν το δρόμο σου φράζει το συρματόπλεγμα της ντροπής και βλέπεις το κουρελόπανο του Αττίλα να κυματίζει, τότε συνειδητοποιείς πιο πολύ την ανάγκη για εμμονή στα πατροπαράδοτα ιδανικά πίστεως και πατρίδας, αυτά που σαν ιερή παρακαταθήκη μας παρέδωσαν οι γονιοί και πρόγονοί μας.

Λέγοντας αυτά δεν θέλω να σχηματιστεί η εντύπωση ότι διακατεχόμαστε από μισαλλοδοξία εναντίον κανενός, ρατσισμό ή σωβινισμό. Αγαπώντας την πατρίδα μας και όλα όσα η έννοιά της συνεπάγεται, στόν ανάλογο βαθμό τιμούμε και σεβόμαστε τις έντεκα διαφορετικές χώρες – πατρίδες προέλευσης   των μαθητών του σχολείου μας. Κι όπως καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τα δικά μας παιδιά, το ίδιο αγωνιούμε και για τα παιδιά του σχολείου που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, διαφορετικούς πολιτισμούς, με διαφορετική γλώσσα, ήθη και έθιμα. Καταβάλλουμε πάντοτε φιλότιμες προσπάθειες για εποικοδομητική ένταξή τους στην μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου.

Βρισκόμαστε σ’ ένα από τα πολυπληθέστερα Γυμνάσια της Κύπρου, και ταυτόχρονα, λόγω της πολυπολιτισμικής σύνθεσης της μαθητικής του κοινότητας, φορέα όλων των συνεπαγόμενων προβλημάτων. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα την έχουμε, γι’ αυτό και ζητούμε τη βοήθεια του Υπουργείου σας για λύση στις στεγαστικές δυσκολίες, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεπάγεται η πολυπολιτισμικότητα και η υπερβολική αύξηση του αριθμού των μαθητών.

Με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψής σας, παρακαλώ να δεχθείτε από όλους μας ένα αναμνηστικό δώρο, έκφραση της αγάπης, του σεβασμού και της αναγνώρισης του αξιόλογου έργου που επιτελείτε με τους συνεργάτες σας στό Υπουργείο Παιδείας. Επίσης παρακαλώ, μετά το Χαιρετισμό σας, να αποκαλύψετε την αφιερωματική πλάκα που θα υπενθυμίζει πάντοτε ότι η απέναντι πτέρυγα του Γυμνασίου έχει ανεγερθεί στη μνήμη του αειμνήστου προκατόχου σας Πεύκιου Γεωργιάδη.

Καλώς ήρθατε στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου. Ὁ Θεός έστω βοηθός στό υψηλό έργο σας.

Πρωτοπρεσβύτερος Ευέλθων Χαραλάμπους
 Διευθυντής Γυμνασίου Παραλιμνίου
7 Φεβρουαρίου 2008.  






  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου